Lumilautailu
1/50 aktiviteettia vuonna 2018

Kuin sattuman kaupalla, meille tarjoutui mahdollisuus viettää pitkä viikonloppu Vuokatissa. Tutun mökki vapautui viime hetken peruutuksen myötä, joten järjestimme loppuviikon ohjelman kuntoon ja kissat hoitoon ennen starttia. Kävin vielä varmuuden vuoksi hakemassa XXL:stä uuden kypärän ja lasit, koska vanhojen kohtalosta ei ollut kovin varmaa tietoa. Mahdollisuuksia niiden sijaintiin oli oma kellari, kaverin kellari, oma autotalli, roskis. Varman päälle pelaaminen osoittautui kannattavaksi, koska löysin lasit monojen sisältä. Pehmusteet olivat haparoituneet täysin ja linssit halki useammasta kohtaa. Pitäisi vissiin käyttää noita useammin kun 2 kertaa 10 vuoteen.

Pitkä viikonloppu laskettelukeskuksen kupeessa oli myös täydellinen setup oman #50aktiviteettia haasteen aloittamiseen. Vanha uskollinen lumilautani sai pikaisen huollon paikallisessa suksivuokraamossa, jonka jälkeen päästiin rinteisiin. Ensimmäiset askeleet lauta kiinni jalassa tuntui oudolta, mutta yllätyksekseni vauhtiin pääsemisen jälkeen tuntui kuin olisi laskenut viimeeksi eilen.

Parit hyvät pannut tuli rinteessä otettua polvilla vastaan kun kantti puri yllättävän tehokkaasti. Hioin jokusen tunnin Vuokatin rinteitä ja mieleen alkoi palautua miksi laskeminen on aikoinaan jäänyt vähiin: hissijonoissa ja itse hisseissä pojottaminen vie tuplasti enemmän aikaa kuin paikallisten nyppylöiden alas laskeminen. Olisin halunnut päästä parkkiin kokeilemaan onneani pienten hyppyreiden kanssa, mutta pieni epävarmuus ja monojen painaminen jalkoihin sai epäröimään hangtimen ottamista saman tien pitkän tauon jälkeen. Monojen painamiselle löytyi toki ihan looginen selitys myöhemmin illalla. Sisäkengät olivat vaihtaneet jalkoja salakavalasti, joten ei ihme jos ukkovarpaita vähän pakotti. Tarkkuutta niihin varusteisiin!

Kuitenkin, 50 aktiviteetin haasteestani ensimmäinen on suoritettu. Kuten asiaan kuuluu, kuvasin lyhyen videon lajista, joka löytyy myös tästä:

Lue myös seuraavasta lajista, numerolla kaksi suorituksista löytyy squash.