Kilpailemisen takiahan tätä tehdään

Photo by Tomasz Woźniak on Unsplash

Uusi juoksuharrastukseni on saanut hyvän startin. Kävin eilen lenkkeilemässä peruskestävyysvauhtia (6:48/km) ja vajaan 12km matka taittui yllättävän kevyesti. Tosin, huomasin juoksun jälkeen pientä kipua polvessa, eli pari päivää huilia lienee paikallaan. Oon aina ollut aika huono alottamaan hitaasti.

Kilpailuviettini pakottaa haastamaan itseä pärjäämään uusissakin lajeissa. Ajatukset menevät all-in uusiin haasteisiin ja olen valmis pudottamaan lähes kaiken muun elämästä kun kunnolla innostun uusista asioista. Loputon lähde ’can do’-asennetta saa mielikuvituksen laukkaamaan ja huomaankin usein piirteleväni isoja mahtipontisia suunnitelmia tulevaisuuteen.

Ei ole tämän juoksemisen kanssa eri asia. Koska mulla ei ollut oikein mitään käsitystä kuntotasostani juoksemisen suhteen, ajattelin että tavoittelen tänä vuonna 10km yhtäkestoista juoksua. No sehän menikin yhdessä hujauksessa, kuten kirjoitin täällä. Rimaa ylemmäksi, uusi tavoite tälle vuodelle puolimaratoniin.

Tuo puolikas on kuitenkin vain yksi osa kokonaiskuvaa. Olin vapaaehtoisena auttamassa rakentamaan Tough Viking 2018 – esteratajuoksua Helsingin Kaisaniemessä. Olin aikasemminkin OCR:iä fiilistellyt, mutta kasaamalla esteet ja testaamalla niitä, tajusin mistä oikeasti on kyse.. Uusia monipuolisempia haasteita!

Kuulostaa omaankin korvaan vielä vähän hassulta, mutta mulle alkaa muodostua juoksemisen ympärille kilpailukalenteri. Hassua siksi, että eihän tällä harjoittelulla voi kilpailla tosissaan. Tai siis voi, itseään vastaan. En lähde voittamaan muita kuin itseni – jos en ole viimenen, on se vain lisämauste hommaan.

Tapahtumia ei vielä ole kovin montaa lyöty lukkoon, mutta elämän aikataulut ja maat missä tullaan milloinkin asumaan on vähän auki vielä. Toukokuun lopulla on tarkoitus suunnata Espanjasta takaisin Suomeen, mutta missä sitten asutaan onkin aivan toinen kysymys.

Varmistuneet tapahtumat, kaikki 2 kpl tällä hetkellä:

  • 12.5.2019, Lahti: Red Bull 400
    Osallistuin ko. ylämäkijuoksuun myös viimevuonna, fiilikset täällä.
    Update: RedBull400 jää tältä vuodelta väliin, koska ollaan vielä Espanjassa.
  • 7.9.2019, Helsinki: Tough Viking 2019
    Kuten mainitsin yllä, Tough Viking herätti kiinnostuksen viimevuonna. Tänä vuonna tulee mitali kaulaan!

Näiden lisäksi tarkkailussa on ainakin

Onko sulla ehdotuksia näiden lisäksi? Eniten kiinnostaa erikoisemmat paikat (kuten esim. yllämainittu Santahamina)