Talvi tulee, perhe menee

Puolet vuodesta 2018 on nyt virallisesti takana. Tuntuu älyttömältä puhua jo nyt loppuvuoden suunnitelmista, mutta aika tuntuu nykyään menevän niin siivillä että tulevaan pitää valmistautua jo hyvissä ajoin. Vuoden ensimmäinen puoliaika on ollut inspiroiva, mielenkiintoinen ja tekemisen täyteinen. Isoinpana muutoksena elämässä oli esikoisemme, Benjaminin, syntymä. Kaveri täytti juuri 5kk ja kasvaa hirvittävää vauhtia.

Toinen iso muutos viime talvessa aikasempiin verrattuna oli meidän asumisjärjestelyt. Oltiin siis koko talvi Suomessa aikaisemmista talvista poiketen, kaiken pimeyden ja loskan keskellä. Kun pari päivää sitten istuttiin ystävien kanssa Teurastamon terassilla auringonlaskua ja letkeetä taustamusiikkia fiiilistellen, taisin nimittää viime talven olosuhteita Mordoriksi.

Ensitalvea emme ajatelleet räntäsateessa viettää.  Karavaani kulkee ja keula kääntynee Syyskuun alkupuolella kohti Espanjaa. Tarkoitus olisi löytää asunto tulevaksi talveksi, tai jos tosi hyvin käy niin pidemmäksikin aikaa.

Keskeisiä ehtoja asuinseudulle on pari ilmeistä. Ensinnäkin, etäisyys dropzoneille (laskuvarjohypypkerhoille) tulisi olla kohtuullinen. Vaihtoehtoja on Espanjassa pari: Sevilla, Empuria Brava tai Madrid. Lounais-Espanja kävisi tämän myötä hyvin myös, sillä Portugalin puolella oleva Skydive Algarve on esimerkiksi Huelvasta n. 150 kilometrin päässä.

Seuraava kriteeri on etäisyys rantaan. Jos kerran Espanjassa ollaan, on mahdollisuus lähteä käppäilemään rantaan oltava. Toisekseen, pakkauslistalla reissuun on myös kitesurffausvarusteet joten lajin harrastamisen kannalta olisi suotavaa että pääsisi vesille helpohkosti.

Kolmas, elämää helpoittava muuttuja sijainnin valinnassa on etäisyys kansainväliseen lentokenttään. Epäilemättä talven mittaisella reissulla tulee vastaan tilanteita, joiden myötä on hyvä päästä helpohkosti Suomeen käymään.

Näillä ehdoilla potentiaalisia alueita voisi kartoittaa Barcelonan, Alicanten ja Malagan läheisyydestä. Madrid on auttamatta liian kaukana rannasta. Alicantekin on sivussa hyppykerhoja ajatellen. Barcelonan pohjoispuolelta löytyy paljon mukavan oloisia alueita, mutta niin on mukava tuo Costa del Solin Malagakin. Gibraltarin länsipuolelta löytyy jo mainittu Huelva ja Cadiz, joka taasen on kitesurffauksen ’mekka’.

Vaihtoehtoja on paljon ja paketti vielä aika levällään, mutta talven sääennustus lupaa aurinkoa ja lämpöä ainakin vähintään sen 10 astetta.