Alppimajasta

Olen puhunut tämän talven reissusta Aasiaan hashtagilla #slowlife. Lähdöstä on kulunut noin puolitoista kuukautta ja olen todennut sen tuo häsä luo vääränlaisen kuvan tekemisestä.

En sanoisi että elämä on ollut hidasta parin viime kuukauden aikana; päinvastoin, olen saanut aikaan enemmän täällä kuin kesällä Suomessa. Pohdittuani syitä tähän, on mieleen jäänyt huolettomamman elämäntavana ja pienempien kustannusten lisäksi itsenäisyys. Etäisyys moniin teihin on muuttanut kommunikaatiota tehokkaammaksi, täsmällisemmäksi. Tekeminen on itsenäisempää ja häiriötekijöitä, kuten tarpeettomia palavereja, on selkeästi vähemmän.

Haluaisin nimetä reissun uudestaan korkean paikan leiriksi. Vaikkei maisema vastaa täysin perinteisen alppimajan näkymää, on olosuhteet optimoitu yhteen asiaan keskittymiseen. Monet häiriötekijät kuten toimistolla ravaaminen, kerrospukeutuminen ja kokkaaminen on joko tarpeettomia tai tehokkaasti ulkoistettu. Annoksen kanaa ja riisiä saa eurolla, t-paidalla selviää kodin ja kilometrin päässä olevan toimiston välin.

Kesä ja syksy on ollut uuden tekemisen aikaa. Huomasin että on turha havitella seuraavaa Uberia, vain tyrmäten ideat kasvuvaikeuksien takia. Viemällä pieniäkin projekteja eteenpäin, voi kartuttaa kokemuksia ja löytää aivan uusia pelikenttiä. Tärkeintä on tekeminen.

Ja ollaanhan tässä tehtykin. Rakensimme Garlic.fi ravintolaportaalin pelastaaksemme pienet ja persoonalliset ravintolat isojen ketjujen markkinointikoneistoiden hampaista. Haluamme sivustolla kertoa tarinoita ja elämyksiä ravintoloista, kummaltakin puolelta tiskiä.

Olemme myös työstäneet palvelua jonka avulla voit tunnistaa osaamistasi, löytää uusia uramahdollisuuksia ja jakaa osaamistasi kohdennetusti verkostoillesi. Palvelu hakee vielä lopullista muotoaan ja focusta suunnasta, mahdollisuuksia on monia joista on vaikea valita vain yksi.

Halusimme myös auttaa tuttuamme hänen murheenkryyneissään. Lähetti- ja kuriiripalveluiden viidakossa joutuu tehdä liian monta puhelua tai mailien vaihdantaa sopivien vaihtoehtojen löytämiseksi, joten lähdimme ratkaisemaan ongelmaa alustalla joka yhdistää palveluntarjoajat ja heidän asiakkaat. Konseptin kysyntää testataan parhaillaan osoitteessa pakettiperille.fi

Aloinpa haastamaan Postinkin palveluita. Pidempiä aikoja matkustavana yrityksen postiosoite on ollut aina ongelmallinen asia. Sellainen on pakko olla, vaikkei postia juurikaan tule. Työni teen missä milloinkin, missä vain on verkkoyhteydet kunnossa. Pienyrittäjänä virtuaalitoimisto/toimistohotelli on kallis siihen nähden etten tarvitse muuta kuin osoitteen PRHta varten. Postilokerokin maksaa vuodessa lähes 200 euroa. Tarvitsen osoitteen, jonka voin antaa virallisiin papereihin, joka ei johdata ketään kuitenkaan kotinurkilleni. Koska uskon kaltaisiani olevan enemmän, kerään kiinnostusta palvelulle osoiteessa snailmail.fi

Kun soppaan lisätään vielä vuodenvaihteessa julkaistava digimarkkinointi-paketti osoitteessa inversio.fi, voi todeta että on ollut tekemisen meininkiä.

Mikä hienointa, olen löytänyt liiketoimintamallien suunnittelusta ja ideoiden konseptoinnista uutta virtaa tekemiseen. Ohjelmointitausta helpottaa testaamista ja teknistä suunnittelua, mutta homman suola itselleni on ollut uusien mahdollisuuksien löytämisessä sekä bisneksen oppien soveltamisessa erilaisiin ideoihin.

Jos käyt näitä projekteja tarkastelemassa, kerro mielipiteistäsi!