Vähemmän on enemmän

Tekemällä vähemmän, ei töitä tule tehtyä enemmän. Tekemällä vähemmän tulee tehtyä enemmän merkityksellisiä tehtäviä joiden myötä myös tulokset kasvavat. Liian usein venyneet työpäivät ja paineen tunne syntyy pienistä, isossa kuvassa merkityksettömistä tehtävistä, joista syntyvä onnistumisen tunne unohtuu sillä hetkellä kun todo-listalta otetaan seuraava näperrys työnalle.

Nykypäiväisessä tietotyössä ei pitäisi mitata tehtyä työtä käytettynä aikana, vaan tavoteituista tuloksista tai hyödyistä. Kun tehtäviä järkeistää, ja löytää ajan suunnitella tehtävät hyvin, toteutuu ne lähes itsestään. Hyvin suunniteltu projekti ei ole tehty projekti, mutta ainakin näkemys käytettävästä ajasta ja tarvittavista resursseista on helpompi hahmottaa. Harvempi orkesteri improvisoi kapelimestarin tahtipuikon mukaan; Jokaisella orkesterin jäsenellä on selvät sävelet mitä soitetaan millonkin ja koska homma on selvä.

Teollisuuden ajoista tuttu nopeammin – enemmän mantra ei sovi tietotyöhön. Ajatuksia voi hallita, mutta mielikuvitusta ei voi pakottaa tuottamaan oikeanlaisia ajatuksia 8 tuntia päivässä. Kun liika paine otetaan irti työstä ja ruvetaan ruokkimaan työntekijöiden mieltä, alkaa tuloksia syntyä. Ennenkaikkea työntekijät voivat paremmin, ja ovat motivoituneempia työssään. Adrenaliinipöhössä saa pari päivää tehtyä ihmeitä, mutta mielen levontarve ja palautuminen viimeistään vesittää hetkellisesti tavoitetun hyödyn.

Deadlinet ja aikataulut ovat toki tärkeitä elementtjä suunnittelussa ja suunnitelmallisessa työskentelyssä, jota ehdottomasti tarvitaan jotta tehokkuutta voidaan mitata. Niitä ei vaan pidä vetää kireälle kuin viulunkieltä, eikä etenkään kaataa sourittavan portaan niskaan. Deadlineista myöhästyvä tiimi on huonosti johdettu tiimi, koska iso osa johtamista on myös odotusten hallinta.